Плани на осінь 2018: найцікавіші музичні події в Україні

,

25 September 2018

1601

0

Ми зібрали для вас 28 засобів від осінньої хандри — концерти на будь-який смак, кінопокази, освітні можливості. Відмічайте дати, купуйте квитки завчасно і побачимось там, де музика.
Play Video

Концертний фільм The Doors

Легенди на великому екрані

25–26 вересня, кінотеатри «Київ», «Планета Кіно» 
Facebook | Квитки (від 150 грн)

Один із найважливіших виступів гурту та єдиний, знятий від початку й до кінця. Розквіт сил, кульмінація тріпу. Із нагоди 50-річчя цієї події аудіопродюсер The Doors Брюс Ботнік провів не один тиждень у студії за реставруванням стрічки — клавішник Рей Манзарек після перегляду зізнався, що немов пережив ту ніч знову.

Play Video

The Maneken​

10 років на сцені

29 вересня, Caribbean Club
Facebook | Квитки (від 350 грн)

Євген Філатов почувається у своїй стихії як у студії, так і на сцені, де десять років поспіль грає сонячний поп-фанк. На ювілейному концерті The Maneken виконає найкращі пісні з п’яти своїх альбомів, приєднається до виступу і ONUKA.

Play Video

Фільм «Shut Up and Play the Piano»

Цей талановитий та ексцентричний Чіллі Гонзалес

3 жовтня, кінотеатр «Київ»
Facebook | Квитки (150 грн)

Носатий чоловік, що рясно пітніє, у халаті та домашніх капцях, відривається від роялю, кричить оркестрантам «Не смійте реготати!» і стрибає у зал. Він грав у панк-гурті з Peaches, випускав альбоми найніжнішої фортепіанної музики, потрапив до книги рекордів Гіннесса з найдовшим сольним концертом, заробив «Греммі» за співпродюсування альбому Daft Punk. Він називає себе музичним генієм та президентом берлінської андеґраундної сцени. Скоро на великих екранах — кінематографічний портрет Чіллі Гонзалеса. 

Play Video

Son Lux

Витончений осінній саундтрек

3 жовтня, Bel étage
Facebook | Квитки (від 699 грн)

Трійця з Нью-Йорка грає щиру, глибоко емоційну музику — десь теплу, зворушливу, та часом трагічну, на межі з авангардною електронікою — занурюючи слухача у «світ звуку», як називає це фронтмен Райан Лотт. До незвичайності Son Lux тягнуться інші музиканти: на їхньому рахунку спільні треки з Лорд, Мозесом Самні, Суф’яном Стівенсом та Boots, але найгучнішою, мабуть, стала робота з Вудкідом. До речі, буквально днями гурт випустив новий EP «Yesterday’s Wake».

Play Video

Фестиваль Next Sound

Ніч електронних експериментів

6 жовтня, Closer
Facebook | Квитки (від 650 грн)

Алхімік Люк Вайберт, який дебютував на лейблі Афекс Твіна Rephlex та випускався на Ninja Tune і Warp, майстер звукових парадоксів і токсичного техно Семюел Керрідж, адепти темного ембієнту і пост-індастріалу з 38-річним досвідом :$OVIET:FRANCE: — у лайн-апі самі зірки андеґраунду. Візуалка теж буде на рівні, адже за неї відповідає команда віджеїв і світлових дизайнерів BlckBox.

Play Video

Фільм «Imagine: Джон та Йоко»

Святкуємо днюху Леннона

9–11 жовтня, кінотеатри «Київ», «Планета Кіно»
Facebook | Квитки (від 150 грн)

Спільна режисерська робота Джона Леннона та Йоко Оно про запис платівки «Imagine» вперше вийшла у 1972-му, та цього року зображення і звук відреставрували для показу у кінотеатрах, до того ж додали ще 15 хвилин архівних матеріалів, зокрема лайв «How Do You Sleep?» із Джорджем Гаррісоном зі студії Джона та особисту версію «Oh Yoko» з акції bed-in for peace.

Play Video

ionnalee

Таємнича шведка

12 жовтня, Bel étage
Facebook | Квитки (від 850 грн)

Коли у мережі з’явилася анонімна мавка iamamiwhoami, усі гадали, хто це. У синтетичному звуці й фантасмагоричній картинці ввижався будь-хто від Леді Гагі й Крістіни Агілери до The Knife і Трента Резнора. За псевдонімом і гримом ховалася Йонна Лі. Рік тому вона виступала на фесті Atlas Weekend як вокалістка Röyksopp, а тепер вперше зіграє нам сольні пісні з альбому «Everyone Afraid to Be Forgotten» та епохи iamamiwhoami.

Play Video

LOW: Manfredas

Танцюючі вуса

12 жовтня, Closer
Facebook 

Почуття гумору й стилю литовському діджею і продюсеру не займати. З одного боку він ставить дивацьку музику і рулить власною серією вечірок Smala у клубі Opium, з іншого — дістався навіть топ-20 національного чарту з кавером на «Vamos ala Playa». Тож від вечірки LOW за його участю можна очікувати чого завгодно.

Play Video

Схема х Boiler Room

Вхід за табелями (насправді ні)

13 жовтня, завод Tetra Pak
Facebook | Квитки (від 340 грн)

Перша українська подія у партнерстві з глобальною онлайн-платформою Boiler Room представить лайви локальних артистів Stanislav Tolkachev, Voin Oruwu, Wulffius, Konakov (A-Body), Potreba, John Object, Vladimir Gnatenko та інших.

Воркшоп із музичного бізнесу

Унікальна освітня можливість від Британської Ради

16–19 жовтня, One Philosophy Space
Facebook | Реєстрація до 7 жовтня (500 грн)

Ґрем Джексон, керівник бакалаврської програми «Музичний бізнес» у British and Irish Modern Music Institute (BIMM), проведе єдиний інтенсив у Києві, на якому розкаже, які джерела заробітку упускає більшість музикантів, навчить виявляти свої сильні й слабкі сторони в управлінні та оцінювати рентабельність артистів. У доробку Ґрема ступінь у галузі управління індустрією музики та розваг, диплом про вищу технічну освіту в галузі музичного виробництва та шість років роботи у Британській академії композиторів та авторів.

Play Video

Slaves

Cheer up, Kyiv!

17 жовтня, Atlas
Facebook | Квитки (від 890 грн)

Коли британські розбишаки виступали у Києві вперше, на їхньому рахунку був лише один альбом — тепер платівок цілих три, досвіду теж побільшало, а отже варто чекати ще більше поту, крику, потужних ударів по барабану і рваних гітарних рифів.

Play Video

The Hardkiss

Наймасштабніше шоу у кар'єрі гурту

19 жовтня, Палац Спорту
Facebook | Квитки (від 600 грн)

Ще з перших кліпів і виступів Юлія Саніна і Вал Бебко приділяють багато уваги шоу. Тепер, коли вони випустили епічну третю платівку «Залізна ластівка», презентація має бути такою ж. Вперше у київському Палаці Спорту.

День народження Closer

Ніч резидентів

19 жовтня, Closer
Facebook 

На честь п’ятиріччя колоритного арт-центру і головного техно-клубу країни за пульт стануть резиденти, які п’ять років створювали тут вайб.

Play Video

Вечірка «Слава Рейву!»

Продюсерам слава

19 жовтня, Кінопавільйон на Вернадського
Facebook | Квитки (499 грн)

Vitalic грає фірмовий французький електро-хаус. Oliver Huntemann — добірне німецьке техно. Разом воні очолять великий рейв у кінопавільйоні.

Play Video

Blooms Corda

Презентація платівки

28 жовтня, культурний центр «Печерськ»
Facebook | Квитки (від 200 грн)

Інтелігентні романтики представлять третій альбом у одному з найстаріших культурних осередків України. Попередні релізи Blooms Corda обіймали високі позиції у річних топах редакції, тож чекаємо з нетерпінням.

Play Video

Джейн Біркін співає пісні Генсбура

Із симфонічним оркестром

5 листопада, МЦКМ
Facebook | Квитки (від 390 грн)

Джейн та Серж були однією з найзагадковіших пар минулого сторіччя. У новому альбомі «Le Symphonique» вона заспівала його пісні у супроводі оркестру, і тепер це по-французьки вишукане святкування цілої епохи зазвучить наживо.

Selector PRO: воркшоп із організації музичних подій

Від професіоналів з Британії

5–8 листопада, One Philosophy Space
Facebook | Реєстрація до 7 жовтня (500 грн)

Ден Цу — бізнес-тренер у British and Irish Modern Music Institute (BIMM), очільник модулю «Менеджмент заходів» на бакалавраті «Музичний бізнес», а також різнопрофільний івент-продюсер. У його портфоліо власна сцена The Rum Shack на фестивалі Glastonbury, музичні фести UK Beatbox Championships, Brighton Festival, Woodland Trust, співпраця з Едом Шираном і Кейт Темпест, освітні молодіжні програми у лондонському залі Roundhouse та міській мерії. У Києві Ден влаштує міні-BIMM та поділиться своїми головними правилами і уроками у ході чотириденного інтенсиву.

Play Video

Зэ Джозерс

Безкомпромісні пацани з Калуша

9 листопада, Mezzanine
Facebook | Квитки (від 130 грн)

Експериментальний рок «Давай ещё раз», постпанк «Одсендендс», електропанк «Дурной», надривний lo-fi «Кто же здесь» — гурт робить музику із живим нервом і у жовтні обіцяє новий альбом «Сложные машинные биты».

Play Video

Teleman

Лондонський інді-рок як він є

10 листопада, Bel étage
Facebook | Квитки (від 560 грн)

Якщо ви слухаєте радіошоу The Selector або просто любите британське інді, то точно чули гурт Pete and the Pirates та його реінкарнацію — Teleman. Під цією назвою хлопці їздили у тур із Kaiser Chiefs, Metronomy, Belle and Sebastian та випустили три платівки на лейблі Moshi Moshi, де видавалися Florence + the Machine, Friendly Fires, Люкке Лі, Bloc Party, Hot Chip та інші. Тепер Британська рада представляє їхній перший концерт у Києві.

Play Video

ДахаБраха

Ключові носії української культури у світі

З 10 листопада
Facebook

Не розпаковуючи валізи після 15-го туру Штатами, психоделічний фолк-квартет вирушає у Вінницю, Миколаїв, Одесу, Хмельницький, Львів, Чернівці, Житомир, Рівне, Запоріжжя, Дніпро, Харків, Краматорськ, Кривий Ріг, Чернігів. А ще попереду два концерти у Києві, на яких гурт уперше розкачає Палац «Україна» та МЦКМ Жовтневий.

Play Video

ONUKA

Тур із платівкою «MozaЇka»

З 13 листопада
Facebook

У нових піснях артистка додала драйву, танцювальних бітів, тонких емоцій і сенсів, а тепер зарядить усе це наживо у Івано-Франківську, Львові, Одесі, Чернівцях, Хмельницькому та відіграє свій найбільший сольник — 7 грудня у київському залі Stereo Plaza.

Play Video

Джамала

Прем'єра альбому «Крила» у вісьмох містах

З 14 листопада
Facebook

У 2015-му «Подих» став найкращим українським альбомом року за версією Comma. Відтоді співачка виграла Євробачення, виступила у Палаці Спорту, накопичила нові для себе переживання у зв’язку з одруженням і народженням дитини. Планка піднята до небес. Щоб її перевершити, потрібні «Крила». Київ, Львів, Одеса, Харків, Дніпро, Рівне, Луцьк, Івано-Франківськ — зустрічайте нову концертну програму Джа.

Play Video

Tik Tu

Яскраві герої українського інді

16 листопада, арт-клуб Теплий Ламповий
Facebook | Квитки (250 грн)

Майбутній другий студійник психоделічного інді-поп тріо з Тернополя давно у нашому топі найочікуваніших релізів. «Планида», «Зима», «Banana», «Котку» — кожна новинка підігріває очікування.

Play Video

Фестиваль Am I Jazz

Джазова подія осені

16–18 листопада, Closer
Facebook

Детальна програма поки в секреті, та перше ім’я вже варте того, щоб чекати з нетерпінням — до нас їде клавішник і продюсер зі східного Лондона Alfa Mist. У 2017-му він випустив широко обговорюваний альбом «Antiphon», у якому джазові гармонії переплелися із хіп-хоповими вібраціями та ніжністю соулу. Більше про фестиваль Am I Jazz читайте у нашому минулорічному інтерв’ю з організатором Ольгою Бекенштейн.

Play Video

Panivalkova

Супердівчата

18 листопада, Atlas
Facebook | Квитки (від 300 грн)

Інді-поп тріо, відоме оригінальними експериментами — від гри на вібраслепі, окарині, казу, флексатоні до запису з електронним продюсером Morphom та індійським мультиінструменталістом Дрю Нанку — готує великий осінній концерт. Знаючи Panivalkova, без яскравих і концептуальних сюрпризів точно не обійдеться. 10% з продажу перших 100 квитків підуть на рахунок Центру Адопції «Кото-Ярмарок».

Play Video

JMSN

Елегантний R&B

19 листопада, Caribbean Club
Facebook | Квитки (від 550 грн)

Крістіан Беріша з Детройту підспівував Кендріку Ламару у трьох треках з альбому «Good Kid, M.A.A.D City», включно з «Bitch, Don’t Kill My Vibe», а також продюсував для Мака Міллера пісню «Skin», записувався з Kaytranada, J Cole, Tyga, The Game, Ab-Soul. У новій сольній платівці «Velvet» співак втілює R&B та соул, ніжний і вишуканий, мов вельветова тканина.

Play Video

God Is An Astronaut

Пост-рок живий

21 листопада, Caribbean Club
Facebook | Квитки (від 780 грн)

Знайди астронавта у собі та вирушай досліджувати внутрішній космос. Жива енергія братів-близнюків Кінселлів сприяє цьому ось уже 16 років.

Play Video

Latexfauna

Дивовижні атлети

23 листопада, Atlas
Facebook | Квитки (від 250 грн)

Чемпіони з чілу і призери з упоротих танців запрошують підкачати танцювальні м’язи на попі під улюблені хітяри про та ти шо, та ти шо, лаймові небеса, алое, а також нові треки «Космос», «Євпаторія», «Кунг-фу».
Play Video

Denzel Curry

Хіп-хоп концерт сезону

24 листопада, Caribbean Club
Facebook | Квитки (від 690 грн)

Мен із Флоріди засвітився по-великому у 2016-му, коли потрапив до списку головних фрешменів хіп-хопу від журналу XXL разом із 21 Savage, Lil Uzi Vert, Lil Yachty та Андерсоном Паком. Дружбан JPEGMAFIA та XXXTentacion, у Києві репер качне потужним і дуже особистим третім альбомом «Ta13oo».

Play Video

Högni

Ісландський вікінг зі струнним квінтетом

30 листопада, Дім Звукозапису
Facebook | Квитки (від 550 грн)

Екс-учасник GusGus з богоподібною статурою і медовим голосом влаштує інтимний сольник. Його вишукана платівка «Two Trains» вийшла минулого року на лейблі Erased Tapes, де видаються Нільс Фрам і Kiasmos. 

  Слідкуйте за новинками музики та найцікавішими анонсами у нас у Telegram
Любов посеред еко-катастрофи: дивіться кліп ONUKA «Strum» та фотозвіт зі зйомок