Плани на весну 2019: найцікавіші музичні події в Україні

,

04 March 2019

1492

0

Театралізований рейв ЦеШо, вечір у костелі з Vivienne Mort, Heinali у темряві, презентації альбомів Tik Tu та YUKO, інтригуюче повернення Apparat, перше пришестя GoGo Penguin, Xiu Xiu, Ross From Friends та Skee Mask — на нас чекає весна, повна вражень.

У разі нових надзвичайних анонсів, добірка буде оновлюватись.
Play Video

ЦеШо

Театралізований рейв

10 березня — Вінниця, Філармонія (від 110 грн)
15 березня — Київ, Atlas (від 290 грн)

Наймолодші та найрозв’язніші протеже Влада Троїцького, який створив «ДахаБраху» і Dakh Daughters, за останній рік розкачали Гогольfest у Маріуполі, очолили Гогольfest у Вінниці, відкатали з фурором перший американський тур і засвітилися у нацвідборі на «Євробачення» з пророчою піснею «Hate». Їхні меседжі стосуються кожого. Їхня панківська енергія у інтелігентній обгортці не залишить байдужим нікого.

Play Video

Tik Tu

Довгоочікувана прем'єра

17 березня — Тернопіль, RK Maxim (від 100 грн)
21 березня — Київ, MonteRay (від 250 грн)
24 березня — Львів, FESTrepublic (від 180 грн)

Психоделічне тріо з Тернополя поселилося у наших серцях іще з дебютником «Shuma», який став найкращим українським альбомом 2016 року за версією Comma. Нещодавно космічні коти видали другу, ще насиченішу платівку «Ulitakis» і тепер концертують у Польщі, Німеччині та Чехії, після чого зіграють в Україні.

Play Video

Penelope Isles

Британська рада рекомендує

23 березня, Closer
Facebook | Квитки (від 299 грн)

Брат і сестра Джек і Лілі Уолтери грають інді-рок, у якому чутно вплив Broken Social Scene, Sonic Youth, трохи Radiohead і можливо Cocteau Twins, тим паче враховуючи, що Саймон Реймонде зі згаданого гурту видає Penelope Isles на своєму лейблі Bella Union. Дебютник молодих брайтонців «Until The Tide Creeps In» іще навіть не отримав дату релізу, тож маємо рідкісну можливість побачити найсвіжішу британську музику на зльоті.

Play Video

Vivienne Mort

Із вокальним квартетом

30 березня — Рівне, Філармонія (від 450 грн)
31 березня — Львів, Філармонія (від 330 грн)
11 квітня — Дніпро, Дім органної музики (від 400 грн)
12 квітня — Харків, Філармонія (від 350 грн)
17 травня — Київ, Костел Святого Миколая (солдаут)

Як зробити пісні Vivienne Mort іще пронизливішими? Додати до неймовірного вокалу Даніели Заюшкіної ще чотири та помістити концерт у камерний зал, акустично продуманий для багатоголосся. «Ми знайшли квартет, який чудово співає та відчуває наші пісні. Я навіть плачу на репетиціях», — каже Даніела. Окрім вже відомих пісень, будуть прем’єри.

Інтерв’ю з Vivienne Mort: життя, смерть та «Досвід»

Play Video

Heinali у темряві

Чути > Бачити

31 березня, Svitlo Concert
Facebook | Квитки (від 100 грн)

Організатори Svitlo Concert розпочали серію подій, на яких музика створюється у повній темряві. Глядачі, позбавлені звичних точок опори, отримають змогу розчинитись у звуці. На сцені —  Олег Шпудейко, він же Heinali, автор одного з головних українських альбомів 2018 року «Iridescent», композитор, який не просто грає на модульних синтезаторах, а знаходиться у гармонійній співтворчості з ними.

Play Video

Dakh Daughters

Велкам хоум

6 квітня, ЦКМ КПІ
Facebook | Квитки (від 305 грн)

Шалені жінки зарядилися новою енергією у перших великих гастролях Америкою і Канадою, і тепер готуються виплеснути її вдома. На сцені вони поєднають перевірені часом речі з програмою «AIR», яку нещодавно записали у студії.

Play Video

Xiu Xiu

Гостросюжетна артхаусна звукодрама

8 квітня, Closer
Facebook | Квитки (від 550 грн)

Потойбічний голос, то надривно верескливий, то маніакально шепіткий. Жахаючі історії, покладені на химерні мелодії, то відчайдушно пробивні, то хворобливо крихкі. Ламане сплетіння поп-мотивів, готики, індастріалу, нойзу й конкретної музики під впливом Лінча, Боуї, The Smiths, Такеміцу. Усе це — Xiu Xiu («шу-шу») зі свіжим майстерним альбомом «Girl with Basket of Fruit».

5 ключових треків Xiu Xiu

Play Video

Apparat

Інтрига сезону

12 квітня, секретне місце (Кіностудія)
Facebook | Квитки (від 850 грн)

Замість тисячі слів можна просто послухати «Dawan» — один із найяскравіших треків 2019-го, перший сингл до нового альбому Apparat, який вийде 22 березня. Це новий рівень музичної вишуканості для Саши Рінга, навіть після стількох робіт для кіно і театру, сольних релізів та платівок Moderat.

Play Video

GoGo Penguin

Новий еталон британського джазу

16 квітня, МЦКМ
Facebook | Квитки (від 490 грн)

У творчості гурту з Манчестера знаходять впливи Есбйорна Свенссона та The Bad Plus, Aphex Twin та Squarepusher, Шостаковича та Дебюссі, і це лише доводить, що насправді GoGo Penguin не схожі ні на кого. Це просто троє імпровізаторів, які поєднують елегантне фортепіано з турбулентною ритм-секцією, надихаються не лише джазом і музично перебувають у постійному русі.

Play Video

The Soft Moon

Ніч яка місячна, зоряна, лютая

11 травня, Closer
Facebook | Квитки (від 550 грн)

Апологет темних матерій пост-панку, індастріалу, дарквейву та ноу-вейву Луїс Васкез представить свій найбільш ризикований і агресивний альбом «Criminal». Ґері Ньюмен та Nine Inch Nails можуть пишатися таким послідовником.

Play Video

alyona alyona

Перші сольні концерти

17 травня — Харків, арт-завод Механіка (від 250 грн)
24 травня — Львів, Malevich (від 350 грн)

Скоро всі рибки-рибки-рибки залишать свій дім і будуть качати головами на концертах Альони Альони, бо вони не вірять порожнім обіцянкам, а надії жіночого хіп-хопу в Україні — вірять.

Play Video

YUKO

Презентація альбому «DURA?»

25 травня, Зелений театр
Facebook | Квитки (від 350 грн)

Один із найзапальніших концертних гуртів країни жахне сольник на свіжому повітрі і представить найкращий український реліз 2018 року за версією Comma.

Play Video

Strichka Festival

Танці, танці, ла-ла-ла-ла

25 травня, Closer
Facebook | Квитки (від 33 євро)

Якщо ви любите електронну музику, лайн-ап ключової річної події в арт-центрі Closer вас вразить. У програмі молоді актуальні зірки Ross From Friends та Skee Mask, легенди Бернт Фрідманн та Radioactive Man, Nastia із традиційно святковим сетом, деконструкція ритму чечітки від Heinali та його батька, перфекціоністи Paranoid London, меломанка зі смаком Лєна Віллікенс, концептуальне шоу Recent Arts та багато іншого. Кількість квитків обмежена до 2500, кількість танцполів розширена до семи, тож буде епічно.

Більше про лайн-ап Strichka Festival

  Підписуйтесь на наш канал у Telegram.
Хотите выступать за границей?
А вас там никто не ждёт