Білал очолить фест Am I Jazz? у Києві: ось 5 наших улюблених пісень нео-соул співака

17 July 2019

436

0

Джазовий фестиваль у арт-центрі Closer вже став традицією і продовжує набирати оберти. Протягом чотирьох днів з 14 по 17 листопада ми будемо слухати, дивитися, дискутувати, танцювати. Серед перших імен лайн-апу американський співак Білал, японська авангардна композиторка та піаністка Сатоку Фудзіі з оркестром, американський барабанщик і продюсер Касса Овералл у складі свого тріо, традиційно Біґ Бенд Денніса Аду з гостем, ім’я якого оголосять пізніше.

Повну програму анонсують у вересні, тоді ж з’являться одноденні квитки на три перших дні. Три- та чотириденні абонементи, а також одноденний квиток на неділю можна придбати вже зараз.

Подія на Facebook

Білал змалку вражав оточуючих своїм співом. В 11 років він став хормейстером у церкві, у 14 зібрав свій перший гурт і виступав по кафешках, а в 22 випустив дебютний альбом «1st Born Second» (2001) з продюсерськими внесками від Dr. Dre, J Dilla та формації Soulquarians, до якої входили Еріка Баду, D’Angelo, Common, Q-Tip, Таліб Квелі, Мос Деф, Рой Харгроув та купа інших. Дуже скоро він і сам став частиною Soulquarians.

Відтоді співак став регулярним компаньйоном джазового піаніста Роберта Гласпера та репера Коммона, а також записав фічерінги з Кендріком Ламаром (у тому числі «These Walls», який отримав премію «Греммі» за найкращий перформанс із репом і вокалом), Ерікою Баду, Ghostface Killah, The Roots, Daedelus, Lupe Fiasco, Бейонсе, Соланж, Jay-Z.
 

 

 

 

 

 

Також читайте наше архівне інтерв’ю із засновницею Am I Jazz? Ольгою Бекенштейн про складнощі й радощі організації, пошуки справжнього, джазові подорожі в Берлін, Роттердам та Нью-Йорк.
 
 
 Ще більше музики — у нашому каналі у Telegram.

Головна вечірка Британії: 20+ лайвів з Glastonbury 2019