Brave! Factory 2020: перші 16 артистів і що за ними стоїть

05 March 2020

1414

0

Київський фестиваль вільної музики і мистецтва Brave! Factory вкотре поєднує в лайн-апі гучні імена, соковиті сюрпризи, довгоочікувані камбеки та глибинні знахідки. 23–24 серпня 2020-го він пройде вже вчетверте. Квитки за пільговою ціною 1400 грн у продажу, локація поки не оголошена, проте у минулі роки події розгортались на території діючого заводу «Київметробуд».

Розбираємо перші хвилі анонсів фесту:
 

Modeselektor (DE) — live

Флагмани IDM виступали в Києві у складі супергурту Moderat, пізніше грали діджей-сет, а ось із самостійним лайвом приїдуть уперше. У 2019-му вони релізнули перший за вісім років альбом «Who Else» із бойовиками «One United Power», «Wealth» (feat. Flohio), «Who» (feat. Tommy Cash) — саме свіжий матеріал стане основою помпезного виступу, як завжди у супроводі візуального продакшену Pfadfinderei.

 

Karenn (UK) — live

Знані продюсери Blawan та Pariah об’єдналися у техно-дует у 2011-му й відтоді практикують перформанси, побудовані на ризикованих, але ефектних і ефективних імпровізаціях. Хто застав їхній виступ у Closer три роки тому, той зрозуміє. У 2019-му гурт започаткував лейбл Voam та випустив перший студійний EP за п’ять років.

 

Za! (SP) — live

Двоє фріків із Барселони оточили себе купою інструментів і назвалися «мандрівним цирком». Через ексцентричний стиль на межі мат-року, хаотичного джазу й аналогових електронних експериментів вони ділили сцену з рокерами, фрі-джазовими музикантами, нойз-артистами, а одного разу навіть джемили на концерті з вокалістом Can Дамо Сузукі.

 

Leafar Legov (DE) — live

Разом із братом Константіном він створив лайв-гурт і продакшн-дует Kettenkarussell, а також стояв біля витоків лейблу і спільноти Giegling, що об’єднує таких артистів, як Traumprinz aka Prince of Denmark aka DJ Metatron, Vril, Dwig. Ця спільнота влаштовує гучні вечірки не лише у рідних Веймарі і Ганновері, а й за межами Німеччини, зокрема у київському Closer.

 

The Advent (UK) — live

«Усе те в техно, що ви навчилися любити, без цирку, який ви навчилися приймати», — написано на сайті музичного проекту з 25-річною історією. Сіско Феррейра набрався досвіду у найкращих — починав як інженер звукозапису на студійних сесіях Дерріка Мея і Маршалла Джефферсона, а пізніше вже самостійно випускався на лейблах Internal, Tresor, FFRR, Mord.

 

Acid Arab (FR) — live

Знаменитий дует із Парижа поєднує східне етно у широкому контексті (Північна Африка, Ливан, Єгипет, Турція, навіть Індія) із танцювальною електронікою від класичного ейсід-хаусу до передового техно.

 

Le1f (US) — live

Репер із Нью-Йорка, активний діяч ЛГБТ-спільноти, він продюсував треки Das Racist, записував фіти з Міккі Бланко, випускав сольні ЕР та мікстейпи, а у 2015-му релізнув на XL Recordings перший повноформатний альбом «Riot Boi», до якого долучилися Sophie, Blood Orange, Junglepussy та інші.

 

DMX Krew (UK) — live

Неодноразовий гість України ще з часів вечірок Kievbass у клубі XLIБ, адепт електро Едвард Аптон починав у 90-ті й відтоді випустив шість масивних альбомів на лейблі Rephlex, який належить Aphex Twin, та численні експериментальні сингли й EP як на Rephlex, так і на власному Breakin’ Records.

 

SHXCXCHCXSH (SWE) — live

Двоє музичних монахів культивують віру в експериментальне техно з домішками нойзу та дроуну. «Shshsc cksdkd lcjlklks shh shdxx xhjxjs xkkhxs», — пояснюють вони своє звучання. На власному лейблі Rösten хлопці випускають свої групові та сольні роботи — зокрема найсвіжіший «AÅÄ» під альтернативним іменем HSXCHCXCXHS — а ще, наприклад, матеріал українського артиста Stanislav Tolkachev.

 

dBridge presents Black Electric (UK) — live

Даррен Вайт aka dBridge захопився драм-н-бейсом на початку 90-х, відтоді відмітився на купі важливих британських лейблів — R&S, Metalheadz, Hyperdub, ShogunAudio — а згодом і його власний імпрінт Exit Records став одним зі стовпів жанру. Псевдонім Black Electric — кульмінація нестандартного мислення артиста. Його звучання то темне, то світле, то швидке, то повільне, або ж, як каже сам Даррен, «агресивно красиве».

 

Kode9 (UK)

У двохтисячні Стів Гудман був одержимий ідеєю «продовжити хардкорний континуум» британської танцювальної музики. Саме тому він став одним із перших героїв дабстепу і заснував нині культовий лейбл Hyperdub, на який підписав таких артистів, як Burial, DJ Rashad, Zomby, Fatima Al Qadiri.

 

Maayan Nidam (IS)

Вона випускалася на знакових лейблах Perlon та Wolf + Lamb, а також здобула міжнародну репутацію блискучої діджейки. До Києва дівчина повертається регулярно, зокрема грала на фестивалі Strichka, а восени 2019-го — на дні народження Closer.

 

DJ Python (US)

Брайан Пінейро з Нью-Йорка здіймає хвилі в електронній музиці з 2016 року і щоразу підносить несподіванки. Останнім часом його центральним захопленням став напівіронічний діп-регетон, що підтвердилося минулого літа в EP «Derretirse» на лейблі Dekmantel, та водночас артист не відвертається від примарного і лоу-файного хаусу і техно, ембієнту і брейкбіту.

 

MoMA Ready (US)

Один із найобговорюваніших нових артистів електронної сцени Нью-Йорка, Ваєтт Стівенс бере натхнення з діп-хаусу, техно, драм-н-бейсу, соулових семплів та старається частіше виходити за межі музики: на власному лейблі HAUS of ALTR він не лише випускає треки, а й знімає і показує фільми про скейтбордінг та продає дизайнерський одяг.

 

DJ Rush (US)

Двохметрова машина хард-техно і хаусу з Чикаго, Ісайя Мейджор випускав перші альбоми у 90-ті на знаковому хаус-лейблі Trax Records. Сьогодні він живе в Берліні і досі лишається артистом першого ешелону на клубній сцені.

 

Jonny Rock (UK)

Емігрант із Турції, засновник сфокусованих на турецькій музиці лейблів Hamam House та Disco Hamam — організаторам Brave! Factory його порекомендував Сет Трокслер, додавши, що це один із найпристрасніших колекціонерів, який не лише розбирається у диско, фанку, хаус-музиці, а й вміє її подати.

 

    Ще більше музики — у нашому каналі у Telegram.

The Blaze зіграють діджей-сет у Києві: ось 5 ключових треків французького електронного дуету