Гуру, делікатесний сир, вологі мрії: українські музиканти — про Коннана Мокасіна

10 August 2019

499

0

До його фан-клубу вже записались Джеймс Блейк, Tyler, The Creator, Мак Демарко, Шарлотта Генсбур, Radiohead. Його вплив чутно всюди від альбому Кендріка Ламара до малих інді-сцен українських фестивалів. Коннан Мокасін — винятковий артист, чий психоделічний арт-поп став феноменом. У чому його винятковість? Ми задали це питання українським музикантам, які вже полюбили Коннана всім серцем.

На честь п’ятиріччя музичного видання Comma запрошуємо на інтимний концерт Коннана Мокасіна та його музикантів на березі Дніпра: 11 серпня, Київ, ЮБК.
 
 

Данило Галико (Blooms Corda)

Для мене є ряд артистів та гуртів, яких я умовно називаю «музикою після кінця музики». Коннан Мокасін один з таких. В часи, коли твій вибагливий слух вже нічим не здивуєш, як ніколи кортить послухати чогось інакшого, аніж конкретний жанр або стерильний вокал, або причесаний звук. На перше місце твого хіт-параду виходять щирість та ідея. Це дві головні речі, які я вбачаю у Коннані й намагаюся плекати в собі. Якщо б ми порівнювали музику з їжею, то Коннан був би на цьому бенкеті делікатесним сиром — з пліснявою, але ж якою благородною.


 

Олександр Філоненко (Monoconda, Aero Benin, Борис Фен)

Заради Коннана Мокасіна в жовтні 2018-го я поїхав у Берлін. Це був мій перший концерт, де майже ніхто не знімав на телефон. Всі наче боялися проґавити чергове слово чи ноту, які звучали у стінах старого кінотеатру Babylon. Усі присутні на дві години стали одним цілим, розплившись у повільному психоделічному танці по стінах зали. Рішення поїхати було блискавичним — я купив квитки як тільки побачив анонс. Хлопці родом з Нової Зеландії, а зараз базуються між Лос-Анджелесом та Токіо, тому в європейських широтах їх побачиш нечасто. Ну а те, що за рік їх можна буде почути на березі Дніпра у рідному Києві, я не міг собі уявити у своїх найвологіших мріях. Це особливий колектив, який робить справжню музику і майстерно передає атмосферу на сцені. Побачимось.


 

Лесик Omodada (Tik Tu, Omodada Gee)

Я знаю, що Конан, поміж всіх своїх чеснот, ще й медитативний гуру. Взяти хоча б кліп «Faking Jazz Together». Відчуття ізотеричного саспенсу, що ви відчуваєте під час перегляду відеоряду, цей поплавлений саунд і голос — все це для того, щоб забрати вас зі звичного стану подалі. Вміння настільки кропітливо втілювати цей ефект — це вам не хухри-мухри. Кажу вам, він — гуру.


 
 
 Ще більше музики — у нашому каналі у Telegram.

Lil Nas X «Old Town Road»:
5 трендів музичної індустрії США на прикладі хіта року