Давно хотіли навчитися музиці?
Ці українські музиканти проводять онлайн-уроки

,

10 May 2020

0

0

Згідно з теорією пізнання, творчість є базисом людського життя. У будь-якому разі, точно доведено, що творчість знижує рівень стресу і знімає тривожність, а втілення мрій робить нас щасливими. Якщо ви давно мріяли співати або опанувати якийсь музичний інструмент — коли, як не зараз. Пропонуємо добірку онлайн-уроків від цікавих українських музикантів та продакшн-шкіл. Не соромтеся звернутись до них особисто, записуйтеся на заняття — і це може змінити ваше життя. Не доведеться навіть виходити з дому.

Вокал

Юлія Юріна

Yuko

Yuko здобули статус одного з найдрайвовіших українських лайв-гуртів зокрема завдяки голосу і харизмі Юлії. Дівчина з трьох років співала в народних ансамблях, пізніше вивчала фольклористику в Університеті культури, а у складі Yuko випустила два яскравих альбоми та прокачала найбільші фестивалі країни.

Юріна викладає народний і естрадний вокал, допомагає відпрацювати індивідуальну манеру і природний голос. Її програма включає методику дихання Стрельнікової, розспівки, вправи для ритміки і мовного апарату, а також відпрацьовку музичного матеріалу на ваш вибір. Вокалістка має досвід роботи з учнями від 3 до 30 років, та загалом не ставить вікових рамок — усе залежить від вашого бажання працювати.

Оля Чернишова

гурт [O]

Оля також співає все життя і має розмаїтий досвід: джазбенди, фольклорні ансамблі, рок-група, кавер-група, бек-вокал для Джамали і Олега Скрипки, а останні чотири роки — вишуканий спів і творчість у власному гурті [O].

Викладає вона, опираючись на системи Сета Ріґґса (вокальний коуч Прінса, Майкла Джексона, Стіві Уандера, Мадонни) та Бреттта Меннінга (коуч Тейлор Свіфт і бродвейських мюзиклів). Розказує і показує, як розрізняти, використовувати і з’єднувати всі вокальні регістри, як досягти опори дихання, як знайти свій природний голос та розвинути його силу і гнучкість. Прийоми джазового, народного, естрадного співу, власні лайфхаки — Чернишова ділиться усім, що знає.

Катя Гапочка

гурт «Гапочка»

За 12 років існування, від перемоги на Global Battle Of The Bands і донині, гурт «Гапочка» багаторазово змінював саунд, від року до електронного інді-попу, та їхньою головною окрасою завжди лишався голос Каті, який може звучати і зухвало рокерськи, і лірично ніжно.

Катя вчить вокалу і теорії музики. Її курс — це мікс авторської методики і систем Сета Ріґґса (вокальний коуч Прінса, Майкла Джексона, Стіві Уандера, Мадонни) та Мелісси Кросс (коуч вокалістів Slipknot, Bullet For My Valentine, Bring Me The Horizon, Disturbed, Lamb Of God).

Альона Карась

гурт «Тонка»

«Тонка» — це витончена електронна поп-музика, оздоблена елегантним співом Альони Карась. Заявивши про себе з синглом «Чоботи» та ЕР «Так треба», гурт став одним із найцікавіших дебютів 2019 року. До цього співачка загартовувалася за повною програмою — Інститут музики ім. Глієра, кавери, джаз, участь у телешоу «Голос країни».

Як вокальний коуч, наразі Альона пропонує як індивідуальні заняття, так і групові експрес-курси, розраховані на 10 днів (найближчий починається 11 травня). План включає розмаїті теми від дихальних практик і пошуку вокальної опори до вокальної психології і роботи з емоціями і внутрішнім світом — усе необхідне, аби навчитися співати чистим, своїм звуком, а також мислити як свідомий професійний музикант.

Ната Сміріна

гурти Pur:Pur, Astronata

Ната в музиці вже 12 років і також пройшла вогонь, воду і тур з оркестром. Її голос впізнається одразу.

За власними словами, Сміріна вчить співати душею і чути себе. Раз на кілька місяців вона збирає нову навчальну групу, найближчий курс стартує 18 травня. На вас чекає чотири тижні щоденних інструкцій, вправ і завдань у закритому telegram-каналі, а наприкінці кожного тижня — лайвстрім із Q&A. У підсумку ви зможете зняти психологічні й фізичні зажими, оволодіти своїм вокальним апаратом, навчитися усвідомлювати і виправляти власні помилки та врешті віднайти голос мрії.

Гітара

Костя Почтар

Postman, гурт 5 Vymir

Костянтин почав кар’єру рок-н-рольщика ще в школі, далі вчив теорію і читав партитури в університеті Карпенка-Карого, після давав концерти від Львова до Краматорська з гуртом 5 Vymir, а тепер ще й записується і виступає для міжнародної аудиторії як автор-виконавець Postman.

Почтар викладає гітару, а також за вашим бажанням теорію музики і сольфеджіо. Новачків чекають заняття на акустиці, а якщо ви вже маєте деякий хист і хочете розвинути, наприклад, навички імпровізації — підійде й електричний інструмент. Екскурс у фольк, блюз, класичну гітару чи просто допомога у засвоєнні акордів улюблених пісень — план формуєте ви. Наприклад, наймолодший учень Костянтина (6 років) фанатів від Rammstein та AC/DC, а з найстаршею ученицею (65 років) він розучував українські народні пісні.

Роман Бахарєв

гурт Bahroma

Лідер і єдиний незмінний учасник гурту Bahroma, Роман пише власні пісні вже близько двадцяти років, а виконує їх під гітару ще довше. Студії, сольники, фестивалі, телешоу — він всюди у своїй стихії.

Бахарєв формує навчальну програму, прислухаючись до ваших потреб. А беручи до уваги диплом вокаліста і викладача вокалу Київського університету культури, може підтягнути і ваш спів.

Продакшн

Олександр Філоненко

проекти Monoconda, Aero Benin, Борис Фен

Енергійні напівімпровізовані лайви на розмаїтих майданчиках від клубів Closer та Kultura Zvuka до фестивалів Brave! Factory та Black! Factory, багаторічний стаж у продюсуванні власної творчості та музики на замовлення (портфоліо) — набравшись живого досвіду, Олександр Філоненко теж готовий його передавати.

Для індивідуальних занять він пропонує широкий список тем на ваш вибір: DAW (Ableton Live, Pro Tools, основні секвенсори для запису і виконання музики), накопичення і зведення (нюанси роботи зі звуком у студії та домашніх умовах від перших нарисів до готового треку), комерційний продакшн (робота на замовлення, правильний аналіз референсів у різних музичних напрямках, визначення ціни, укладення договору, оформлення прав, ліцензування музики, спілкування з замовником, робота з іноземними компаніями), живі виступи (варіанти сетапів, тонкощі роботи з залізом і софтом, особливості приладів Elektron, Moog, Roland).

Стас Корольов

гурт Yuko

Музикант, автор аранжувань і майстер продакшну в одному з найдрайвовіших гуртів країни, Стас не стільки систематично викладає, скільки консультує. Він зацікавлений у тому, аби за одну-кілька онлайн-зустрічей озброїти людину необхідним набором знань і прийомів — це стосується роботи і з софтом, і з приладами Elektron, Korg тощо. Також ви можете довірити Корольову якийсь із етапів створення треку.

Vedel School

Школа сучасної музики під керівництвом Михайла Балога, видатного саксофоніста-експериментатора, прагне зробити творчу освіту в Україні актуальною, якісною та доступною для кожного. На сайті школи можна обрати один із чотирьох онлайн-курсів: початкова музична теорія, музичний продакшн, основи Ableton, а також індивідуальний курс Ableton для музикантів будь-якого рівня. До кінця карантину діють знижки. Також радимо підписатися на Школу у Facebook, де час від часу з’являються безкоштовні онлайн-воркшопи.

Module Exchange

Школа електронної музики від спільноти Module влаштовує сезонні набори для всіх, хто хоче вільно володіти Ableton Live, навчитися виступати наживо, дізнатися більше про електронну музику, завантажити власні треки на стрімінги належним чином, отримати персональний фідбек, стати частиною прогресивної тусовки електронних артистів та діджеїв. Зараз відкритий набір на курс, який почнеться 2 червня. Дізнатися більше про саму спільноту можна на Facebook.

Барабани

Андрій Біт

гурти «Пирятин», Kulshenka

Андрій грає вже 22 роки і задавав ритм у купі гуртів: колись це були Tape Flakes, Love’n’Joy, Pins, ранні O.Torvald, а останнім часом — Kulshenka, Борщ, Пирятин, Сестри Тельнюк. За цей час він спробував і систематизував у голові багато розмаїтих практик, які й допомагає осягнути.

Антон Аксьонов

гурт Sheetel & The Good Stuff

Із гуртом Sheetel & the Good Stuff Антон створює не лише відчайдушні, а й гнучкі музичні нарративи, які в результаті пасують як великим рок-шоу, так і камерним театральним постановкам. Як викладач, він приділяє увагу історії ударних і різних технік гри, фізиці руху, роботі з мозком, та головне — вчить грати так, щоб це було в кайф.

Для тих, кому мало

Іван Ткаленко

Як щодо уроків бандури або електробандури? Музикант, композитор, винахідник і педагог Іван Ткаленко грає з 1990 року, викладає з 1995-го та взагалі всіляко популяризує старовинний український інструмент. У різні роки він входив до гурту «Гайдамаки», співпрацював із Kozak System, Тарасом Чубаєм, Тарасом Петриненко, Олександром Піпою, виступав із Любомиром Мельником, понад 20 років був артистом Національної заслуженої капели бандуристів України. Також він записує сольні треки, поєднуючи бандуру з електронікою.

Іван навчить вас грати на 58 струнах улюблені твори практично будь-яких жанрів. Він позбавляє процес нудних і вторинних деталей, даючи лише прикладні вправи: скажімо, якщо для виконання конкретного твору треба вміти грати октави, це будуть вправи для розвинення саме такої техніки. Вікові обмеження для дистанційних занять: 16+.

Яків Цвєтінський

Дніпровська академія музики ім. Глінки

Наостанок — трохи інший формат дистанційного навчання. Музикант, композитор, відомий діяч дніпровської джаз-сцени та викладач академії музики (дисципліни: труба, джазова теорія, історія джазу, індивідуальні курси аранжування та композиції) вже два роки розгортає навчальний майданчик на особистій facebook-сторінці. Спочатку він просто публікував цікаві матеріали для своїх студентів, а останнім часом працює і на ширшу аудиторію, пояснюючи, як узагалі пишеться музика.

Пан Цвєтінський робить стріми з інтерактивним композиційним процесом, у яких коментує свої дії та відповідає на запитання з коментарів. Окрім того, він влаштовує Q&A сесії з американськими музикантами, обираючи гостей з міжнародною репутацією, широкими поглядами на мистецтво і нестандартним підходом до творчості. Усе це відбувається відкрито і безкоштовно, але ви можете подякувати, лишивши внесок на Patreon.

Heinali и его музыкальные практики