ONUKA — про новий трек «All Friends»

,

20 March 2018

0

0

22 березня ONUKA випустить повноформатну платівку «MOZAЇKA», а сьогодні лідерка гурту Ната Жижченко ексклюзивно ділиться із читачами Comma історією одного з треків довгоочікуваного релізу.

«MOZAЇKA». Вже зовсім скоро на onuka.ua.

«All Friends» — пісня про друзів, які рано чи пізно йдуть із нашого життя.

Ната: «Я написала її у той день, коли не стало Кузьми. Це сублімація і катарсис у чистому вигляді. Думаю, що ця подія багато для кого відкрила нові горизонти відчуттів».

Ната: «У міні-альбомі “VIDLIK” я точно не бачила місця цій пісні, тому що музично вона абсолютно туди не підходила. І взагалі я не уявляла, як вона буде звучати на концертах. Вона була такою абстрактною і залишалася лише у мене на комп’ютері. Але коли я почала працювати над треклістом вже цього альбому, то зрозуміла: тут їй місце».

У пісні використані звуки льодущо ламається, записані наживо. Із їхніх численних варіацій складена ритмічна конструкція. Все як у приспіві — «наче криги, надто крихкі».

Серед джерел натхнення для пісні слід також згадати платівку ісландської співачки Емілі Сімон «La Marche De L’Empereur»  — саундтрек до однойменного документального фільму про життя імператорських пінгвінів у Антарктиді, який у 2005-му отримав «Оскар».

У тексті пісні є кілька посилань на улюблених поетів Нати — Кірсанова та Блока.

Ната: «Щодо Кирсанова, в принципі, я люблю один його вірш — “У тебя такие глаза”. Це пісня, яку співає Майя Кристалінська на музику Мікаела Тарівердієва із кінофільму “Людина йде за сонцем”. Я думаю, багато хто знає, що це моя улюблена пісня. У нас навіть був кавер років п’ять тому. Вона для мене космічна! Мені здається, що ці рядки про любов неможливо було б написати просто так. Щодо Блока — мені знову ж таки подобається вірш “Ночь. Улица. Фонарь. Аптека” — напевно, найкоротший і найвлучніший вірш про людське життя. Люблю його ще зі школи».

  Підписуйтесь на наш канал у Telegram.
Нова українська музика: лютий 2018