Смартфон киянина: 7 додатків для життя у місті

Знайти дорогу, встигнути на метро, поскаржитись у КМДА, подивитись мистецтво, стати свідком важливих подій, розважитись у заторах — до Дня Києва ми зібрали мобільні додатки, які мають бути у смартфоні кожного мешканця міста.

 


 

Доїхати міським транспортом
EasyEway

Поки в столиці розклад руху громадського транспорту на кожній зупинці — явище із галузі фантастики, цей додаток відслідкує через GPS, де саме знаходиться потрібний автобус чи тролейбус, а також розрахує час, маршрут і вартість поїздки.

Скачати: iOS | Android

 


 

Доїхати на метро
Metropoliten

Схема метрополітену зі швидким розрахунком часу маршруту. Враховує час пересадки на іншу лінію та особливості руху потягів уранці та ввечері, допоможе встигнути на останній потяг.

Скачати: iOS

 


 

Доїхати на таксі
Uklon

Для тих, хто не встиг на громадський транспорт, сервіс замовлення таксі у будь який час за вигідними тарифами. Для зареєстрованих користувачів діє знижка 5%. Програма дозволяє обрати тип автомобіля, дізнатись попередню вартість та оцінити якісь наданих послуг. Завдяки архіву замовлень, авто можна знайти в один клік.

Скачати: iOS | Android

 


 

Вплинути на міську владу
КМДА

Мобільна версія «Контактного центру міста Києва» 1551.gov.ua допоможе свідомому киянину залишити скаргу: від незаконного розміщення літніх майданчиків до проблем із освітленням біля будинку. Можна прикріпити фото або інші матеріали, а також отримувати сповіщення про статус вирішення проблеми.

Скачати: iOS | Android

 


 

Влаштувати культпохід
Мистецький Арсенал

Додаток головного культурного центру столиці. Оновлюється до великих подій, таких, як Книжковий Арсенал. Тут є карта локацій, інформація про події та спікерів, можливість побудувати власну програму відвідувань, обравши потрібні лекції та майстер-класи, та увімкнути сповіщення за 15, 30 або 60 хв до лекції. Соціальна міні-мережа дозволяє додати фото чи поділитися враженнями.

Скачати: iOS | Android

 


 

Стати свідком важливих подій
Periscope

Справжній киянин не пройде повз незрозумілий мітинг і не проігнорує водія-порушника. Тому закачуйте стрімінг-сервіс для відеотрансляції з місця події. Вам знадобиться лише смартфон, інтернет і твіттер.

Скачати: iOS | Android

 


 

Відволіктись
The Line Zen

Ми шукали тематичну гру для киян і, здається, знайшли. Це ідеальна гра, щоби скоротати час у заторах та відчути сповна якість столичних доріг. Прокачує координацію рухів та стресостійкість — усе, що потрібно для поїздки на міському транспорті.

Скачати: iOS | Android

Музыка южного берега #8