The Comet Is Coming вжарять у Києві: ось 5 лайвів найвибуховішого джаз-гурту Британії

23 August 2019

681

0

Його недарма називають Король Шабака.

Шабака Хатчінгс — флагман нової хвилі британського джазу, найобговорюваніший саксофоніст країни, фронтмен одразу кількох проектів. The Comet Is Coming — найбільш драйвовий з усіх них. Цього літа в форматі космічного тріо Шабака порвав фестиваль Гластонбері і майданчики по всій Європі, а тепер завдяки Британській раді та Happy Music Group вперше завітає до України.

Готуйтесь до масивного музичного удару 7 лютого в Caribbean Club.
Квитки від 640 грн вже у продажу.

The Comet is Coming – це саундтрек до вигаданого апокаліпсису. Які звуки виживуть унаслідок глобальної звукової катастрофи? Хто поведе вцілілих до нових звукових світів? Хто окреслить новий рубіж? У 2013 році десь на складі в Лондоні відбулася зустріч трьох музичних космонавтів. Вони об’єднали свою енергію заради створення судна, що могло б відправити у космос будь-яку вечірку. Разом вони проклали шлях, керуючись розшифрованою мовою Sun Ra, Френка Заппи, Джимі Гендрікса та підрозділу звукових ефектів BBC Radiophonic Workshops, який, власне, і дав назву гурту.

З дебютним альбомом «Channel the Spirits» у 2016 році Комети номінувалися на Mercury prize. З другим «Trust in the Lifeforce of the Deep Mystery» у 2019-му досягли трансцендентного рівня епічності. Поза тим, Шабака Хатчінгс грає у гуртах Sons of Kemet та Shabaka & the Ancestors, а також встиг попрацювати з Sun Ra Arkestra, Floating Points, Mulatu Astatke, Heliocentrics.

 

 

5 крутих лайвів The Comet Is Coming

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бонуси

 

 

Сюжет про хімію всередині The Comet Is Coming від Crack Magazine.

 

Скажений і смішний мешап «Summon the Fire» із Кендріком Ламаром, до яйого згодом домішуються CupcakKe, Death Grips, Nas та інші.

 

Selector Live – серія концертів, організованих Британською Радою у партнерстві з локальними музичними агентствами на підтримку радіошоу про нову британську музику The Selector. Гостями Selector Live у різні роки ставали Young Fathers, Everything Everything, Slaves, Shame, Ghostpoet, Max Cooper, Benjamin Clementine, British Sea Power та інші. Українською мовою шоу виходить щовівторка на Радіо Аристократи.

 

 Ще більше музики — у нашому каналі у Telegram.

Як Квентін Тарантіно вибирав музику для фільму «Одного разу в Голлівуді»