На найбільшому музичному шоукейсі Австрії пройде спеціальна програма подій «Meet Ukrainians!»

06 September 2019

580

0

Велика українська делегація вирушає до Відня, щоб представити українську музику та музичну індустрію на шоукейс-фестивалі Waves Vienna 26–28 вересня.

У вечірній час на різних локаціях виступлять реп-сенсація з Баришівки Alyona Alyona, психоделічне інді-тріо з Тернополя Tik Tu, футуристичний поп-гурт з Києва [O] та автор-виконавець із Чернівців Sasha Boole.

Разом із артистами на захід поїдуть представники музичної індустрії — Дарця Тарковська та Альона Дмуховська (Music Export Ukraine), Ірина Прокоф’єва (Український Інститут), Ліда Клов (концертна агенція Pop Corn), Олександра Єрченко (концертна агенція SEA), Сергій Кейн (Comma). Усі вони відвідають галузеву конференцію в рамках фестивалю, щоб заглибитися в музичний ринок Центральної Європи та налагодити зв’язки з колегами по індустрії.

Також під час конференції відбудеться професійна подія «Meet Ukrainians!», на яку запрошені делегати з різних країн. У програмі оглядова презентація української музичної індустрії, неформальний нетворкінг та виступ Саші Буля.

Проект реалізується Українським інститутом в рамках Двостороннього року культури Україна-Австрія 2019 спільно з незалежною музичною ініціативою Music Export Ukraine.

 

Waves Vienna — найпрестижніша подія в сучасній музичній індустрії Австрії. Вона охоплює всі можливі стилі та входить до міжнародної мережі INES (The Innovation Network of European Showcases), що об’єднує 8 найсильніших шоукейс-фестивалів у Європі. Концепція Waves Vienna — досягнення взаємодії максимальної кількості гравців європейського музичного ринку — відображена у слогані: «Схід зустрічає Захід».

Music Export Ukraine — незалежна ініціатива, яка допомагає українським артистам будувати закордонні зв’язки та сприяє інтеграції українського музичного ринку у міжнародний контекст. Це включає в себе консультації з маркетингу та стратегії, підготовку та менеджерську підтримку артистів на шоукейсах, організацію регулярного профільного заходу Music Conference Ukraine, співпрацю з міжнародними фондами, фестивалями, програмами обміну досвідом.

Український інститут — державна установа, яка розвиває культурні відносини між Україною та іншими країнами. Місія Інституту — сприяти кращому розумінню і гідному ставленню до України та створювати можливості для взаємодії українців зі світом.

Двосторонній рік культури Австрія-Україна 2019 — це ініціатива керівництва двох держав, проголошена заради культурного діалогу, розбудови довіри і взаєморозуміння. Основні організатори: Австрійський культурний форум у Києві, Австрійське бюро кооперації у Львові, Український інститут та Посольство України в Австрії.

 
 
 
 

    Підписуйтесь на наш канал у Telegram.

Editors нарешті їдуть до Києва: деталі концерту та історія гурту в 6 дивовижних піснях