Цікаво, що сюжети для більшості пісень Джек Уайт запозичив із невеличких п’єс та оповідань, які сам же написав у 19 років. Щось могло бути правдою, дещо — вигадки, та маємо доказ того, що альбом стовідсотково особистий.

Властива містеру Уайту потужна істерія у звучанні постійно чергується з лірикою. «Temporary Ground» з ніжною скрипкою та нехитрим жіночим вокалом навіює легку, не гнітючу меланхолію. Депресивна за змістом «Entitlement» змінюється фірмовим рок-н-ролом «Just One Drink». Хто шукав у цьому альбомі відголоски The White Stripes або The Dead Weather, може задовольнитись гаражним треком «High Ball Stepper» і композицією з гумором і химерним текстом «That Black Bat Licorice».

Розмови про втрачені почуття не зовсім у стилі Джека Уайта, але цій темі присвячені «Alone In My Home» і «Would You Fight For My Love?» — одна з тих історій, у якій, напевно, не знайдеться жодної прихованої думки чи емоції. Настрій змінюється від декадансу й відчайдушних зізнань до впертості та наполегливої заяви: «I want you to fight for my love». Уайт довіряє слухачеві, і в цьому зараз чи не найбільша його заслуга