Андрій Прокопенко — про справжній Хелловін

,

04 November 2014

0

0

31 жовтня, напередодні Дня всіх святих, у Нью-Йорку (США) відсвяткували Хелловін або Відьомську ніч.

Одним із головних символів цього свята є гарбуз. Традиційно на ньому вирізають страшне або смішне обличчя, а всередину ставлять свічку або ліхтарик. В США такий гарбуз називають «світильником Джека». 

У цей день вулиці міста (навіть метро) заповнюють люди, одягнені у різноманітні костюми, і ти почуваєш себе ніяково, якщо вдягнений стандартно. Навколо прогулюються виключно герої мультиків, зомбі та інша нечисть.  З настанням вечора діти починають ходити по домівках та крамницях, випрошуючи цукерки та промовляючи при цьому «Неприємність  або частування» («Trick or treat»).

Відьомська ніч настільки популярна, що готуватися до неї починають  заздалегідь. Спочатку на прилавках крамниць з’являються товари на Хелловін-тематику, а потім на вході до будинків, на столах ресторанів, у вікнах осель «виростають» гарбузи. Між іншим, декоруванню осель приділяють неабияку увагу. З найпростішого: на сходи будинку кладуть гарбуз або ж оздоблюють оселю павутинням. Але деякі люди дають волю фантазії і на подвір’ях їхніх будинків виростають моторошні кладовища або кримінальні сцени, а з вікон звисають скелети та мерці. Кульмінацією цього свята є традиційний Хелловін-парад, який, щоправда, відмінили два роки тому через ураган Сенді. 

фото – Андрій Прокопенко

Звуки Британии: 12 лучших независимых альбомов 2014 года по мнению критиков